UTSTÄLLNINGAR

FALSTERBO PHOTO ART MUSEUM

HELMUT NEWTON – PROVOKATÖREN

Han har kallats världens främste modefotograf genom tiderna men också en av de mest provocerande med sina kittlande skildringar av starka, självständiga kvinnor.

I en ny, unik utställning presenterar Falsterbo Photo Art Museum mer än hundra originalbilder signerade Helmut Newton, många udda och sällan visade. Fotografisk geni eller provokatör? En sak är säker – det här är en utställning som inte lämnar någon oberörd!

HASSELBLAD CENTER

202 människor i ett rum

11 feb – 7 maj

HASSELBLAD CENTER

I am the camera

Permanent utställning

öppnar 11 feb

THE PHOTOGALLERY

Streetfoto

Mats Alfredsson – Ralph Nykvist – Johan Brink – Birgitta Nilsson

Pågår 11 mars – 7 maj

TROLLHÄTTANS FOTOKLUBB

Lördagen den 22 april firar Trollhättans fotoklubb att vi nått anrika 80 års ålder och inbjuder dig till en dag fylld av fantastiska bildföreläsningar av några av Sveriges stora fotografer. Här kan du också se utställningar i olika genrer av flera västsvenska bildskapare och bildkonstnärer samt av Trollhättans fotoklubbs skickliga fotografer.

Under dagen kan du hjälpa till att rösta fram finalbilderna i vår stora instagramtävling i samarbete med TTELA och Igerstrollhattan som är Trollhättans officiella instagramkonto.

Gratis inträde

HALLANDS KONSTMUSEUM

4 februari – 8 oktober 2023
Halländska fotohistorier

Hallands Konstmuseum har genom åren samlat och förvärvat ett rikt material av fotografier. Samlingen sträcker sig från 1847 till nutid. I utställningen Halländska fotohistorier har vi valt ut guldkorn ur vår bildsamling av exempelvis Selma Angel, Severin Nilson, Carl Johan Berggren, Lotta Antonsson, Gerry Johansson, Marie Andersson och Lennart Olson.