FOTOTIPS

Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens trädgårdar är alltid värt ett fotobesök. Här kan du fota allt som blommor växter och träd. De olika årstiderna gör att det alltid finns något nytt att se och fotografera. Missa inte Vinter på Norrviken under december med fantastiska ljusspel.

Söderåsens Nationalpark

Huvudentrén med naturum ligger i Skäralid, längs väg 13 mitt mellan Röstånga och Ljungbyhed. Södra entrén med turistinformation finns i Röstånga.

Vår och höst är de bästa tiden att besöka NP. Våren med bokarnas ljusgröna färger när de spricker ut och hösten med gul oranga färgprakten.

Här finns också möjlighet till Macro fotografering som blommor och svampar.

Danska Fallen

Strax söder om Simlångsdalen ligger Danska fall. I reservatet finner du gammal bokskog, bergbranter, välnötta gångslingor och öppna marker. Men det är nog vattenfallet som är den största publikdragaren. En vandringsstig går genom den natursköna bokskogen och Hallandsleden löper genom reservatet.

Bästa tiden för besök är vår och höst.

Nissaström

Vill du uppleva en liten smula norrländsk storslagenhet i Halland kan du bege dig till Nissaström. Här slingrar sig Nissan fram längs en dalgång som omges av höga sluttningar, lövträd och branta klippväggar. Här kan du njuta av storslagna och dramatiska vyer.