STARTSIDAN 9 MEDLEMSSIDOR 9 ANNA ABRAHAMSSON

ANNA ABRAHAMSSON

Jag har sedan barnsben tyckt om att skapa bilder, både teckna, måla och även fotografera. Min första kamera var en gammal lådkamera och pappa hjälpte mig att framkalla mina bilder i sitt mörkrum. Det var väldigt spännande och fascinerande att få vara där med honom, när bilderna exponerades på fotopapper och sedan framträdde i kemikaliebaden.

När jag gick i lågstadiet fick jag en Agfamatic pocketkamera i present, och därefter har ett antal olika kameror följt. När jag så småningom gick över till digitala kameror tog fotograferandet ny fart.

Mitt fotointresse är brett och det finns inte bara ett område som intresserar mig. Jag gillar den action som finns i sport, när man måste försöka läsa skeendet och vara beredd för att kunna fånga rätt ögonblick. Detsamma gäller för konserter där rörelser och ljus kan ändras fort. Men jag tycker också om att fånga mer stillsamma motiv. Porträtt, natur, makro och bilder ur vardagen har också sin charm. Jag lockas av att försöka fånga bilder som ”har” något, som ”ger” något, och fotar helt enkelt det jag för stunden tycker är kul och har möjlighet till!